Terug naar modelvliegen  Duitsland 2015  

 

 

Een deel van de groep verbleef in een camper en tenten op het vliegveld. De anderen verbleven in een hotelachtig-iets genaamd Bierbrünnen in Brakel ca. 7 km. verderop.

 

Na onze ervaring in 2011 wilden we dit keer een betere ervaring. Eerlijk is eerlijk: Op het eerste oog was de algemene mening dat we op deze locatie niet echt kunnen spreken over een berg, maar meer over een heuvel. En die berg was wel waar we behoefte aan hadden. Op donderdag en vrijdag hebben we kunnen vliegen zoals we dat thuis ook doen. Electro en handlaunchen. Daar hadden we niet 350 km voor hoeven rijden. Maar op de 3e dag stond de wind met goede kracht te blazen op de westkant van de heuvel. Dit bleek toch een aangename verrassing. Tussen de buien door hebben we allemaal uitstekend kunnen vliegen. Ook Bertus, want die is niet zo van elektro en handlaunchen. Iedereen zal deze dag als beste van de 4 bestempelen.

 

De zuidhelling was niet echt een helling te noemen met alle bomen en een onmogelijke landingsplek. De westhelling is wel geschikt voor hellingvliegen, er staat alleen wel 1 boom in de weg... De club beschikt over een fantastisch veld inclusief verharde start- en landingsbaan en groot hekwerk. Om jaloers op te worden en in Nederland onmogelijk.

 

De voorzitter, hieronder op de foto helemaal links, is een zeer vriendelijke man die zelf uitstekend kan vliegen. Hebben we zelf vastgesteld. Nederlanders zijn prutsers als het om hellingvliegen gaat. Hij is ook erg gezellig in de kroeg: Niet onbelangrijk! Normaal gesproken vliegt hij met modellen van 150 kg en 500 cc, maar op zaterdag vloog hij met ons mee met een MPX Alpina.

 

 

 

 

Hier de 4 mannen van het back-to-basics verblijf. Op een toiletje na geen sanitair en al helemaal geen winkels. Iedereen houdt vakantie op zijn eigen manier. Af en toe hebben we wat brood voor ze meegenomen uit het dal. Koffie maakten ze zelf volgens een primitief en arbeidsintensief proces. Maar, eenmaal vloeibaar en in temperatuur verhoogd, proefde je de liefde voor koffie.

 

 

 

Eerst nog even terug naar het plaatsje Brakel. Veel leegstand in de winkelstraat, veel vergrijzing en een pinautomaat die het niet doet, maar verder wel aardig. Hieronder het pleintje inclusief schandpaal.

 

 

 

Bertus, de man met een voorliefde voor klein, die dus maquettebouwer was en modelbouwer is, legt hier even uit wat we zien op dit bronzen kunstwerkje op het plein.

 

 

 

Hieronder staat Stijn Koopmans te vliegen met een Easy Glider. Achter het hek, maar dat is voor Stijn niet nodig.

 

 

 

Parkeerplek, pits, hek, speciaal voor ons kort gemaaid veld, verharde landingsbaan die wij achterwege gelaten hebben, toiletten en een kantine op een heuvel. Dat vind je in Nederland niet.

 

 

 

Het weer ziet er op de foto's en de film dreigend uit, maar we hebben eigenlijk prima kunnen vliegen.

 

 

 

Rondom het veld werd iets verbouwd. In de zin van gewas. Haver? Tarwe? Rogge? Geen boerenzoon aanwezig voor het juiste antwoord, maar het landde wel lekker zacht. Stond redelijk hoog ook waardoor sommige modellen pas na uren terug zijn gevonden. Hieronder het hoofd van Koos.

 

 

 

Dichter bij de rand landen is handiger, maar dat heb je niet altijd in de hand. Hieronder Sander Lelie die een Easy Glider teruggevonden heeft. Op zich zou je... nou ja, laat maar.

 

 

 

 Een DLG is eigenlijk best wel handig op vakantie. Kun je altijd mee vliegen. Met wind en zonder wind.

 

 

 

Concentratie bij Eric Velthuizen.

 

 

 

Af en toe komt wat thermiek voorbij waar je van kunt profiteren.

 

 

 

 

 

 

 

Onze nieuwe secretaris Arjan van der Meer kon vooral op zaterdag de nodige minuten / uurtjes maken op de helling. De ideale manier om snel te leren vliegen. Hier bijgestaan door onze voorzitter Arthur Werner.

 

 

 

 De 25 jaar oude en verbouwde MPX Flamingo van Bertus wordt geworpen door Maarten.

 

 

 

Het bleek éénmalig, want Bertus wist met zijn Flamingo de boom te vinden.

 

 

 

 

 

 Een worp van Tjalling.

 

 

 

 Het Zwitserleven gevoel aangeboden door Jeroen Sammels.

 

 

 

Van de gebeurtenissen op het modelvliegveld in Hembsen zijn opnamen gemaakt. Ca. 15 GB is verwerkt in een filmpje van bijna 15 minuten. Een impressie?

 

Klik hier: Filmpje

 

 

 

(Sommige foto's en stukjes in de film zijn van Tjalling, Sander L en Rob, waarvoor mijn dank)

 

 

Terug naar modelvliegen