Terug naar modelvliegen  Highlights 2017  

 

2017: 40 jaar MVC Otto Lilienthal

 

 

Voor het jaar 2007 bedacht ik, in overleg met de toenmalige voorzitter, voor het 30 jarig bestaan het volgende logo. Misschien leuk voor op een T-shirt (ofzo) was het idee.

 

 

 

 

Er is toen niets mee gedaan. Om de tragische reden dat de voorzitter begin 2007 een verkeersongeval niet overleefd heeft. Het feestelijke jaar werd een jaar in rouw. Voor sommigen wel meer dan een jaar.

 

We zijn nu 10 jaar verder. Veel verandering heeft plaatsgevonden bij MVC Otto Lilienthal. Leden zijn geŽmigreerd, overleden of hebben hun lidmaatschap opgezegd. Er zijn nieuwe leden bijgekomen. Een normaal proces. Verandering. Een andere sfeer. Een andere cultuur in de club.

 

Behalve de cultuur is ook op technisch vlak veel veranderd. Apparatuur is kleiner, lichter en goedkoper geworden. Ontwikkeling van nieuwe technieken. Internet zorgt voor wereldwijde toegankelijkheid van winkelwagens. Chinese prijsvechters doen hun intrede. Net als drones. Met de verbeterde techniek kan iedereen een drone besturen. Waar je in de modelvliegsport van oudsher brevetten moest behalen om te kunnen en mogen vliegen kun je met een drone ongehinderd je gang gaan. Ja maar dan mag niet! Nee, maar gebeurt wel! Met allerlei beperkingen voor modelvliegers tot gevolg. Ook voor de leden van MVC Otto Lilienthal.

 

Balans opmaken? Alles beter geworden in 10 jaar? Zoals altijd hetzelfde antwoord: Ja en Nee!

 

Eens zien hoe we het 40e jaar van de vliegclub gaan beleven.

 


 

???

 

 

2017 is voorbij gevlogen. Zoals je hier kunt zien heb ik weinig uitgevoerd. Dat komt door wat voorhoofdsholtegedoe wat mijn motivatie niet ten goede kwam en een ander tussendoor projectje. Er valt dus weinig te melden. Geldt ook voor het 40 jaar bestaan van MVC Otto Lilienthal trouwens.

 

Hopelijk brengt 2018 meer modelbouw. Vooral de bouw van de SaBuRES moet nodig weer opgepakt worden.

 

 

Terug naar modelvliegen